מכמונות מהירות הינם המכשירים המשמשים את משטרת התנועה לאכוף את מהירות הנסיעה המותרת במדינת ישראל, המכשירים הללו מבוססים על עקרונות פיזיקאליים שונים ולהם דרכי הפעלה שונות שכעת נפרטן:
הממל"ז – מד מדידה לייזר
המכשיר שאיתו מודדת משטרת התנועה את מהירות הנסיעה של נהגים בכביש
כיצד המכשיר פועל ?
שוטר תנועה העומד בצד הדרך, בין בגלוי ובין שלא ומפעיל את המכשיר על ידי כיוונו אל עבר הרכב, השוטר צריך להביט דרך כוונת המכשיר אל הרכב שמגיע ממולו, קרן הלייזר היוצאת מן המכשיר מגיעה אל חזית הרכב הנוסע וכך המכשיר מודד את הזמן שלוקח לקרן הלייזר להגיע אל הרכב ובחזרה ממנו, המכשיר עושה זאת מספר פעמים וכך בסיום הפעולה קובע את מהירות הנסיעה הממוצעת שבה נסע הרכב בקטע הכביש שנמדד והתוצאה מופיעה על צג המכשיר.
צריך לציין שבתי המשפט מייחסים רמת אמינות גבוהה למכשיר הממל"ז ועל כן תוצאות המדידה של המכשיר מספיקות על מנת להרשיע נהג במהירות מופרזת.
מכשיר הדבורה
שלא כמו מכשיר הממל"ז העובד בשיטת הלייזר, מכשיר הדבורה עובד בשיטת רדאר וניתן להפעיל אותו בין אם הניידת עומדת לבין אם הניידת בתנועה ובנוסף המכשיר יכול לקלוט נהגים העוברים על המהירות המותרת גם אם הם נוסעים בכיוון הנגדי של הניידת, מה שהופך אותו כיעיל מבחינת אפקט ההרתעה ויכולתו לתפוס מספר רב של נהגים העוברים על החוק וברדיוס של קילומטר, וזאת בניגוד לממל"ז המכוון רק כלפי מכונית אחת הנוסעת מולו.
כיצד פועל מכשיר הדבורה ?
ראשית, המכשיר מותקן בתוך ניידת המשטרה, ועליה שתי אנטנות העובדות בשיטה של רדאר, כאשר רכבים נכנסים לתחום קליטת הרדאר המכשיר נכנס לפעולה, במכשיר הדבורה הנמצא בניידת מוצגות בלוח חיצים המורים על כיוון ההפעלה של המכשיר, המהירות של הרכב שמהירותו נמדדת ומיקומה של הניידת עצמה, וכך השוטר יכול להשוות בין המהירות של הניידת על פי לוח השעונים לבין המהירות המוצגת במכשיר הדבורה וכך לבדוק האם המכשיר תקין ומציג מהירות נכונה.
צריך לציין שבפסיקה שנעשתה לגבי מכשיר הדבורה נקבע כי התוצאות המתקבלות על ידיו הן אמינות ומדויקות, אך זאת בכפוף לקיומם של תנאי הפעלה המבטיחים מדידה תקינה וללא סטיות.
במידה ואתם מואשמים בנסיעה במהירות מופרזת אל תהססו ליצור קשר ואנו נדאג להפנות אתכם לעורכי דין מנוסים ומתאימים לטיפול בעניינכם.