תאונת דרכים המסתיימת ללא נפגעים בגוף ובנפש, מוגדרת על פי החוק כתאונת נזק לרכוש בלבד, ולכן לא חלה עליה חובת דיווח למשטרת ישראל. גם במקרים בהם אחד מהנהגים שהיה מעורב בתאונה מחליט לפנות למשטרת ישראל, קיימים סיכויים קלושים שהמשטרה תפתח בחקירת המקרה, דבר המוביל בדרך כלל להגשת כתב אישום בסופו של דבר.
ברוב תאונות הדרכים ללא נפגעים, פניית הנהגים שהיו מעורבים בתאונה מתבצעים לחברות הביטוח השונות, וזאת על מנת להגיע להסדרי שיפוי ופיצוי בגין הנזקים שנגרמו לרכוש. המקרים בהם נדרשת מעורבות של משטרת ישראל לצרכי חקירת נסיבות התאונה כוללים בין היתר:
• מקרים בהם נהג אשר היה מעורב בתאונת הדרכים מסרב להזדהות
• מקרים בהם נהג אשר היה מעורב בתאונה אינו מעוניין למסור או להחליף את פרטיו
• תאונות דרכים ללא נפגעים בהן היו מעורבים רכבי צבא, משטרה או כוחות ביטחון והצלה.
ענישה בתאונת דרכים עם חבלות או נזק לרכוש נקבעת רק במידה ונפתחת חקירה ומוגש כתב אישום כנגד אחד הצדדים המעורבים בתאונה, כאשר מידת ההרשעה תלויה בסעיפים המופיעים בכתב האישום המוגש.
במקרים בהם אחד הצדדים ביצע עבירת תנועה חמורה שהובילה לתאונת הדרכים, לרבות, אי ציות לתמרור עצור, חציית צומת באור אדום, אי מתן זכות קדימה, נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת סמים, הגשת כתב האישום תוביל ככל הנראה לפסילת רישיונו של הנהג המואשם לתקופה של שלושה חודשים ואף יותר (תלוי בחומרת העבירה).
במידה וגם נגדכם עומד כתב אישום בתאונת דרכים עם נפגעים, זה הזמן להיוועץ עם עורך דין תאונות דרכים המתמחה בדיני התעבורה. עורך דין מקצועי ומנוסה יסייע, יכוון וייצג אתכם בצורה ההולמת ביותר.
חשוב לדעת- בכל מקרה של תאונת דרכים, בין אם מדובר בתאונת דרכים ללא נפגעים, ובין אם מדובר בתאונת דרכים עם נפגעים, הקפידו לצלם את זירת האירוע ואת הרכב הפוגע והרכב הנפגע מכל צדדיו (רצוי ומומלץ לעשות זאת עוד בזמן שהרכב נמצא במקום המדויק בו הוא נעצר על גבי הכביש), וזאת על מנת להוסיף את התמונות לתיק הראיות, וגם על מנת לא לשלם בעבור נזקים שלא נגרמו כתוצאה מתאונת הדרכים.
במידה והואשמתם בעבירת תעבורה הקשורה לתאונות דרכים, צרו קשר ואנו נדאג להפנות אתכם לעורכי דין מנוסים ומתאימים לטיפול בעניינכם.