משטרת ישראל ובתי המשפט נלחמים מלחמת חורמה בתופעת הנהיגה בשכרות. נקודת המוצא היא שמדובר בעבירה מסכנת חיים והגישה כלפיה היא גישה מחמירה בלשון המעטה. נהג אשר נוהג בהיותו תחת השפעת משקאות משכרים הינו נהג אשר מסכן את הציבור ואת משתמשי הדרך והחוק קבע עונשי פסילה מינימאליים בניסיון לטפל בתופעה.
מהי נהיגה בשכרות
כאשר נהג נוהג ברכב כשבדמו כמות אלכוהול גבוהה מהכמות המותרת בחוק, הוא נחשב כנהג שיכור. כעיקרון, נהג נחשב כנוהג בשכרות אם במסגרת בדיקת ינשוף נמצאה בגופו כמות של לפחות 240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אחד של אוויר נשוף (האכיפה בפועל מתחילה מכמות של 290 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אחד של אוויר נשוף) או 50 מיליגרם אלכוהול ב 100 מיליליטר דם. לעומת זאת, נהג חדש או נהג צעיר ייחשב כשיכור אם נמצאה בגופו כמות של 50 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אחד של אוויר נשוף (האכיפה בפועל מתחילה מכמות של 100 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אחד של אוויר נשוף) או 10 מיליגרם אלכוהול ב 100 מיליליטר דם.
העונשים על נהיגה בשכרות
העונשים בגין נהיגה בשכרות הם לרוב עונשים חמורים ונהג אשר נתפס נוהג בשכרות צפוי לרוב לפסילת רישיון מיידית, החרמה של הרכב עליו הוא נוהג לשלושים יום וזימון לשימוע בפני קצין משטרה לשם פסילה מנהלית של רישיון הרכב. בהמשך יקבל הנהג זימון לדין וצפוי להתמודד עם כתב אישום אשר יוגש נגדו וזאת בהתאם לחומרת העבירה שביצע וכמות האלכוהול שנמצאה בדמו. ככל והנהג יורשע בבית המשפט, ישנו עונש מינימום בחוק, הקובע כי רישיונו של הנהג ייפסל לשנתיים לכל הפחות וככל והנהג הורשע בעבירה זו בשנה שקדמה לעבירה, ישנו עונש פסילה מינימאלי של ארבע שנים לכל הפחות.
חשוב להבין שמדובר בעונשי מינימום ובסמכות בתי המשפט לפסוק עונשים חמורים בהרבה אשר עלולים להגיע לפסילה של רישיון הנהיגה לפרקי זמן ארוכים, פסילת רישיון הנהיגה על תנאי, קנסות כספיים ובמקרים מסוימים אף מאסר בפועל. במקרה שבו נהג מסרב לעבור בדיקת נשיפה לגילוי כמות האלכוהול שבגופו, הוא ייחשב כנהג שיכור וצפוי לעונש של עד שנת מאסר ופסילת רישיון הנהיגה בפועל. יש להבהיר כי בנסיבות מסוימות יכול בית המשפט אף לפסוק עונשים נמוכים מעונשי המינימום הקבועים בחוק ולשם כך רצוי להיוועץ בעורך דין העוסק בדיני תעבורה ובעל ידע בעבירות של נהיגה בשכרות.
פנייה לעורך דין עקב נהיגה בשכרות
אם נעצרתם על ידי המשטרה ובוצעה לכם בדיקת מאפיינים או בדיקת נשיפה שמצאה כי הנכם נוהגים בשכרות, אם קיבלתם זימון לשימוע בפני קצין משטרה, אם רכבכם הוחרם עקב נהיגה בשכרות או קיבלתם זימון לדין, מומלץ להיוועץ בעורך דין הבקי בדיני תעבורה ובעל ידע נרחב בייצוג בעבירות נהיגה בשכרות. תכנון נכון ואסטרטגי של ההליך יכול להטות את הכף לטובתכם.
משרדנו עוסק בדיני תעבורה ובעל ניסיון עשיר בייצוג בעבירות נהיגה בשכרות ונשמח לעמוד לרשותכם למתן ייעוץ וליווי משפטי.