לאחרונה הוחלט להגביר את המאבק בתאונות הדרכים ולאור זאת להחמיר עם עברייני התנועה המועדים בכבישים ולכן גובשה תכנית חדשה להחמרת הענישה כנגד עברייני תנועה, את התכנית החדשה גיבשה וועדה מקצועית שכללה נציגים של משרד התחבורה, פרקליטות המדינה, הנהלת בתי משפט, לשכת עורכי הדין, משטרת ישראל והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים.
להלן העדכונים לגבי החוק החדש:
במקרה של נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים החוק מטיל עונש פסילה של מינימום שנתיים.
החוק החדש כולל בין השאר החמרה משמעותית של הענישה על עבירות המוגדרות כמסכנות חיים ופסילת רישיון נהיגה עד תום ההליכים, במקרים חמורים או בעבירות חוזרות ונשנות, הגדלת מספר העבירות בגינן ניתן יהיה לפסול מנהלית רישיון נהיגה והרחבת רשימת העבירות בהן ניתן להשבית רכב.
עוד על פי החוק החדש אלו הן העבירות שבהם יהיה צריך לפסול את הנהג מלהחזיק רישיון נהיגה – עבירה שגרמה לתאונת דרכים שבה נהרג אדם, פסילת רישיונו של הנהג לתקופה של 90 יום.
עבירה שגרמה לתאונת דרכים שבה נחבל אדם או ניזוק רכוש, פסילת רישיון הנהיגה של הנהג לתקופה של 60 ימים.
עבירות שבגינן יפסל רישיונו של הנהג לתקופה של 30 יום הינם:
נהיגה בשכרות, אי מתן זכות קדימה, עקיפת רכב בדרך שאינה פנויה, חציית קו הפרדה רצוף, מהירות מופרזת, אי עצירה לפני מפגש עם מסילת ברזל, סיכון הולך רגל החוצה מעבר חציה, נהג חדש ללא מלווה ונהג חדש המסיע נוסעים מעבר למותר ועוד.
עוד קובע החוק כי יגדל מספר העבירות בהן ניתן לפסול רישיון של נהג לתקופה של 30 יום וחלקן יועבר לפסילה מנהלתית של 60 יום. החוק קובע עוד כי קצין משטרה יוכל לפסול רישיון נהיגה למשך 90 יום על עבירות תעבורה חמורות: "פגע וברח", גרימת תאונת דרכים שבוצע תוך נהיגה בשיכרות, עקיפה מסוכנת, נסיעה עם משקל עודף ברכב וחציית פסי רכבת.
מי שרשאי לפסול מנהלתית את רישיון הנהיגה הוא קצין משטרה – בדרגת מפקח ומעלה.
כמו כן קובע החוק מאסר חובה לנהג שנהג בזמן פסילת רישיון הנהיגה וזאת בדומה לעונש הקבוע כיום לגבי הפקרה של פצוע לאחר תאונת דרכים.
במידה ועברתם עבירה ורישיונכם נפסל על ידי קצין משטרה או במידה ועומד נגדכם כתב אישום בעבירת תעבורה, צרו קשר ואנו נדאג להפנות אתכם לעורכי דין מנוסים ומתאימים לטיפול בעניינכם.