החוק קובע כי די בעצם משלוח ההודעה בדואר רשום בכדי להקים חזקה על פיה הנהג מודע לכך שרישיונו נשלל, ומכאן שלא תעמוד לו הגנה לפיה לא ידע כי הוא נוהג בעת פסילה. חזקה זו ניתנת לסתירה בנסיבות חריגות בלבד, וכך, לעיתים, בית המשפט יראה את הנהג כאילו קיבל הודעה בדבר הפסילה, אף כאשר הלכה למעשה זו לא הגיעה לידיו.
סתירת החזקה תתאפשר במידה והנהג לא קיבל את ההודעה לידיו מסיבות שאינן תלויות בו.
היידוע נעשה על ידי מה שקרוא בחוק "חזקת מסירה" שעל פיו רואים את ההודעה על גזר דין בו הוטלה פסילת רישיון הנהיגה או את ההודעה על ההחלטה בדבר פסילת רישיון הנהיגה עד תום ההליכים כאילו הומצאה כדין גם בלא חתימה על אישור המסירה, אם חלפו חמישה עשר ימים מיום שנשלחה בדואר רשום, זולת אם הוכיח הנמען שלא קיבל את ההודעה או את ההזמנה מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב הימנעותו מלקבלן." החוק קובע כי תתקיים "חזקת מסירה" של הודעות על פסילת רישיון נהיגה על ידי בית המשפט, ובלבד שחלפו חמישה עשר ימים מיום שנשלחה ההודעה על הפסילה בדואר רשום למענו של הנאשם ובלבד שהוא זומן כדין לדיון בבית המשפט. חזקה זו ניתנת לסתירה על ידי הנאשם, אם הוכיח שלא קיבל את ההודעה, מסיבות שאינן תלויות בו.
החוק תוקן ממה שהיה נהוג בעבר בכדי למנוע מצבים בהם נאשמים, היודעים שאם יגיעו לבית משפט לענייני תעבורה ויתייצבו בפני שופט, הם צפויים לעונש פסילה בפועל או לפסילה עד תום ההליכים – יימלטו מביצוע פסק הדין על ידי התחמקות מלהגיע לבית המשפט להישפט וכן יתחמקו מלקבל את דבר הדואר בו נמסרת להם ההודעה הרלוונטיות.
החוק תוקן עקב כך שבמדינת ישראל נוהגים, על פי נתוני משטרת ישראל, אלפי נהגים אשר רישיונם נפסל על ידי בית המשפט והם מסכנים בנהיגתם את הציבור.
במידה ורישיונכם עומד על סף פסילה צרו קשר ואנו נדאג להפנות אתכם לעורכי דין מנוסים ומתאימים לטיפול בעניינכם.